Вівторок, 13 червня 2023 05:30

ТЕХНОЛОГІЧНА ПРАКТИКА ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ "СОЦІАЛЬНА РОБОТА"

Практична підготовка студентів - запорука засвоєння ними здобутих знань та компетенцій, зустріч з реальним професійним середовищем, можливість визначити свою подальшу професійну траєкторію розвитку. Попри воєнний стан, навчальний план виконується у повному обсязі, згідно з яким студенти Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ здобувають і закріплюють свої фахові знання, проходячи технологічну практику. Цього року практикантів коледжу приймають:
?Управління соціального захисту населення Конотопської міської ради;
?Територіальний центр соціального обслуговування Конотопської міської ради;
?Благодійний фонд «Серця любові»;
?Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Попівської сільської ради;
?Першотравневий ліцей Буринської міської ради;
?Служба у справах дітей виконавчого комітету Кролевецької міської ради;
?Територіальний центр соціального обслуговування Дніпровського р-ну м. Київ.
Під час практики студенти не тільки мають змогу побачити роботу обраної ними установи, закладу чи організації зсередини, а й:
✍ попрацювати під керівництвом досвідчених фахівців-практиків, отримавши від них супервізійну підтримку;
✍ детально вивчити структуру організації, її завдання, напрямки діяльності та перелік соціальних послуг;
✍ проявити себе під час виконання поточних завдань організації (установи);
✍ дізнатися детальніше про психологічні особливості спілкування співробітників з різними категоріями клієнтів організації, шляхи вирішення складних (конфліктних) ситуацій);
✍ розширити свої знання про партнерство між різними типами державних і недержавних установ, що надають соціальні послуги;
✍ вдосконалити свої знання і навички роботи з різними документальними формами ведення обліку та звітності діяльності спеціалістів соціальної сфери.
Практика триває, і вже зараз, на щотижневих консультаціях по її проходженню студенти вказують на здобуті ними компетенції.
На фото: участь практикантів у заходах з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей; внесення даних про отримувачів допомоги до реєстру; допомога у формуванні та оформленні особових справ; проведення заходів профілактичної та корекційно-розвиткової роботи; долучення до організації і проведення активного відпочинку дітей в рамках програми літнього оздоровлення.
Щиро дякуємо адміністрації та співробітникам місць практики за партнерство у справі підготовці якісних фахівців соціальної сфери