Спеціальність 076 Підприємництво та торгівля
Освітня програма Економіка підприємства
Кваліфікація: Фаховий молодший бакалавр з Економіки підприємства
Термін навчання: 2 роки 10 місяців
Сфера професійної діяльності:
- технік-економіст з підготовки виробництва,
- технік-економіст з нормування праці,
- диспетчер виробництва,
- ревізор з виробничо-технічних та економічних питань,
- організатор діловодства.
Випускники можуть продовжити навчання у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівня акредитації на 2-3 курсах:
- Сумському державному університеті;
- Харківському державному університеті харчування та торгівлі;
- Полтавському національному технічному університеті імені Ю.Кондратюка;
- Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка;
- Чернігівський державний інститут економіки і управління;
- Київський економіко-технологічний університет транспорту.
Спеціальність відкрита в 1999 році.
На спеціальності навчається 53 студента.
Ліцензійний обсяг прийому на 1 курс - 30 чол.
Перелік компонентів освітньої програми
Код компонента |
Компоненти освітньої програми (навчальні дисципліни, курсові проекти (роботи), практики, кваліфікаційна робота) |
Кількість кредитів ЄКТС |
|
Обов’язкові компоненти |
|||
Цикл загальної підготовки |
|||
ОК 1 |
Іноземна мова *(за професійним спрямуванням) |
6,0 |
|
ОК 2 |
Правознавство |
1,5 |
|
ОК 3 |
Історія України |
1,5 |
|
ОК 4 |
Українська мова (за професійним спрямуванням) |
1,5 |
|
ОК 5 |
Культурологія |
2,0 |
|
ОК 6 |
Політична економія |
4,0 |
|
ОК 7 |
Вища математика |
5,0 |
|
ОК 8 |
Інформатика і комп’ютерна техніка |
4,0 |
|
ОК 9 |
Екологія |
2,0 |
|
Усього |
27,5 |
|
|
Цикл фахової підготовки |
|||
ОК 10 |
Економіка підприємства |
3,5 |
|
ОК 11 |
Фінанси підприємства |
2 |
|
ОК 12 |
Бухгалтерський облік |
3,0 |
|
ОК 13 |
Статистика |
2,0 |
|
ОК 14 |
Планування та організація діяльності підприємств |
7,5 |
|
ОК 15 |
Фінансовий облік |
6,5 |
|
ОК 16 |
Економіка і нормування праці |
5,0 |
|
ОК 17 |
Управління витратами |
3,0 |
|
ОК 18 |
Податкова система |
4,5 |
|
ОК 19 |
Економічний аналіз |
4,0 |
|
ОК 20 |
Охорона праці |
1,5 |
|
ОК 21 |
Регіональна економіка |
3 |
|
ОК 22 |
Вступ до спеціальності |
2 |
|
Усього |
47,5 |
|
|
Практична підготовка |
|||
ОК 23 |
Навчальна практика |
3,0 |
|
ОК 24 |
Виробнича практика |
6,0 |
|
ОК 25 |
Передвипускна практика |
6,0 |
диф. залік |
Усього |
15 |
диф. залік | |
Атестація |
|||
ОК 26 |
Атестаційний екзамен з дисциплін професійної підготовки за спеціальністю |
|
|
Загальний обсяг обов’язкових компонентів: |
90 |
|
|
Вибіркові компоненти |
|||
Вибіркові компоненти циклу загальної підготовки |
|||
Вибірковий блок 1 |
|||
ВБ.1.1 |
Фізичне виховання |
6,0 |
|
ВБ.1.2 |
Філософія і соціологія |
3,5 |
|
ВБ.1.3 |
Безпека життєдіяльносиі |
2,0 |
|
Усього |
11,5 |
|
|
Вибірковий блок 2 |
|||
ВБ.2.1 |
Фізичне виховання |
6,0 |
|
ВБ.2.2 |
Філософія і соціологія |
3,5 |
|
ВБ.2.3 |
Економічна теорія |
3 |
|
Усього |
12,5 |
|
|
Вибіркові компоненти циклу фахової підготовки |
|||
Вибірковий блок 1 |
|||
ВБ.1.4 |
Інформаційні системи і технології на підприємстві |
5,0 |
|
ВБ.1.5 |
Гроші та кредит |
2,5 |
|
ВБ.1.6 |
Біржова діяльність |
3 |
|
ВБ.1.7 |
Менеджмент |
4 |
|
ВБ.1.8 |
Основи маркетингу |
4 |
|
Усього |
18,5 |
|
|
Вибірковий блок 2 |
|||
ВБ.2.4 |
Контроль і ревізія |
3,5 |
|
ВБ.2.5 |
Страхові послуги |
5,5 |
|
ВБ.2.6 |
Інформаційні системи і технології на підприємстві |
5,0 |
|
ВБ.2.7 |
Основи маркетингу |
3,5 |
|
Усього |
17,5 |
|
|
Загальний обсяг вибіркових компонентів: |
30 |
||
ЗАГАЛЬНИК ОБСЯГ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ |
120 |