ЗАЛУЧЕННЯ ДО СПІЛЬНОТИ ПРЕДСТАВНИКІВ ДОПОМАГАЮЧИХ ПРОФЕСІЙ

8 травня 2024 року в онлайн-форматі відбулася презентація публікації «Допомога допомагаючим»: психоедукаційна, навчальна, психологічна та підтримувальна допомога в умовах повномасштабної війни росії проти України»
До публікації увійшли матеріали експертів(-ок) проєкту «Допомога допомагаючим»: Наталя Підкалюк, Руслана Руденко, Лілія Олійник, Джошуа Креймаєр та учасників(-ць) проєкту «Допомога допомагаючим», серед яких є й матеріали, надані Мариною Сивець, викладачкою фахових дисциплін спеціальності 231 «Соціальна робота» ВСП "Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ".
Публікація стане в нагоді психологам(-гиням), психотерапевтам(-кам), представникам(-цям) медичної спільноти, соціальним працівникам(-цям), адвокатам(-кам), юристам(-кам), медіаторам(-кам), представникам(-цям) представникам українських та закордонних громадських організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, донорських організацій, дослідникам(-цям) та всім зацікавленим.
Участь у даному проєкті є прикладом формування спільноти спеціалістів допомагаючих професій, що працюють в Україні та за кордоном і долучаються до надання допомоги та підтримки постраждалим від війни.
Розглянуті в публікації підсумки проекту «Допомога допомагаючим» є чудовим зразком аналізу сучасного стану проблематики діяльності фахівців допомагючих професій та шляхів вдосконалення такої практики.
Для довідки. Проєкт «Допомога допомагаючим» реалізовується ГО «Вектор прав людини» за фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість». Програми «Стійкість» — це 30-місячний проєкт, який фінансується Європейським Союзом і виконується ERIM (Equal Rights & Independent Media) у партнерстві з Black Sea Trust, Фондом Східної Європи, Фондом Домів Прав Людини та Будинком Прав Людини в
Тбілісі. Проєкт спрямований на посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та учасників(-ць) громадянського суспільства, які постраждали від війни в Україні, включаючи незалежні ЗМІ та правозахисників(-ць).