СОРТУВАННЯ СМІТТЯ – ЦЕ ВАЖЛИВО!

Проблема надмірного накопичення сміття стала глобальною проблемою сучасного світу. Людство, використовуючи природні ресурси Землі, накопичує величезну кількість сміття, яке забруднює довкілля та шкодить здоров'ю людей і тварин.
Сортування сміття є важливим процесом, який дозволяє розділити його на різні групи для подальшої переробки. Цей процес може відбуватися як вручну в побуті, так і автоматично на спеціальних майданчиках.
11 квітня 2024 року. в рамках тижня комісії природничих дисциплін викладачами Наталією ВЛАДИМИРОВОЮ та Аліною ХАРЧЕНКО було проведено виховний захід для здобувачів освіти Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ спеціальностей «Будівництво та цивільна інженерія», «Підприємництво та торгівля» і «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» на тему: «Сортування сміття – це важливо!».
Під час виховного заходу здобувачі освіти мали змогу ознайомитися з необхідністю збору, сортування та вторинною переробкою побутових відходів.
Особливу увагу акцентовано на інтернаціональній системі маркування пластика.
за допомогою методу візуалізації ознайомлено здобувачів освіти з правилами роздільного збору сміття та сортуванням відходів.
Правильність сортування сміття покликана не лише підвищити екологічну свідомість студентів, але й сприяти збереженню природних ресурсів, зменшенню забруднення довкілля та поліпшенню якості життя.