БУДНІ "ГУРТКІВЦІВ"

Насичена весна або як відволіктись від постійних «нагадувань» про себе нездорових «сусідів».
Кожна людина цю пору року сприймає по-своєму. Особливо я – радію, бо іноді здавалось, що весна цього року не прийде… Для мене кожна весна-це новий початок. Початок нових можливостей, досвіду, вражень, приємних очікувань… З талановитою командою гуртківців, готуючи весняні подарунки для жіночого свята, ми мріяли, обговорювали, ділились враженнями, раділи перемогам та мали чудову нагоду відволіктись від жахливих звуків повітряних сирен. Разом з тим, ми пробували нове, фантазували та експериментували. Одне з чергових занять гуртка було присвячено темі «Граттаж» та розповіддю про те, як власноруч можна створити антистресовий малюнок та поринути у світ фантазії.
Граттаж (від франц. Gratter — шкребти, дряпати) – це спосіб виконання малюнка шляхом процарапуваня гострим інструментом паперу або картону, залитих тушшю або чорною гуашшю.
Не менш цікавим виявилося заняття із застосуванням всім відомої техніки «пап'є-маше». Пап'є-маше – це один із різновидів художнього виготовлення різноманітних та цікавих предметів. Перші згадки про цей художній витвір мистецтва знайшли на початку XVI століття у Франції. Французи використовували техніку пап'є-маше для виготовлення ляльок. А згодом пап'є-маше стали використовувати при виробництві інших предметів. У перекладі з французької мови слово «пап'є-маше» означає рваний або жований папір, бо основою цих виробів служать старі газети або інший м’який папір.