Четвер, 08 лютого 2024 06:28

КІПТяни ПОГЛИБЛЮЮТЬ СВОЇ ЗНАННЯ.

"СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ТА ЇХ СІМЕЙ"
06 лютого 2024 р. майбутні фахівці соціальної сфери, студенти ВСП"Конотопського індустріально педагогічного фахового коледжу Сум ДУ " та діти загиблих військовослужбовців під керівництвом соціального педагога коледжу Олени ЛОБУРЦОВОЇ взяли участь в інформаційному заході під гаслом «Окремі аспекти соціальної підтримки військовослужбовців та їхніх сімей». 
Модератором зустрічі виступила Ірина КОМАР – директор Конотопського міського центру соціальних служб Конотопської міської ради.
Співдоповідачами були представники управління соціального захисту населення Конотопської міської ради, зокрема Олександр КОРОВАЙ, завідувач сектору соціальної підтримки ветеранів та сімей загиблих захисників і захисниць України, та Юлія НАЗАРЕНКО, заступник начальника відділу соціальних допомог.
Фахівцями розглянуто такі актуальні питання:
- пільги для здобувачів освіти, чиї батьки зникли безвісти на війні, а також воюють, проте не мають статусу «учасник бойових дій»;
- оформлення статусу «діти війни» в Конотопській міській громаді;
- виплати внутрішньо переміщеним особам: причини затримки або позбавлення виплат, як зміни у складі сім’ї впливають на розмір допомоги, перебування внутрішньо переміщених осіб за кордоном, оформлення довідок, навчання тощо;
- пільги на вступ до освітнього закладу та отримання соціальної стипендії для дитини, яка має статус «дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»;
- інші види соціальних послуг, які можуть надаватися військовослужбовцям та членам їхніх сімей, родинам загиблих, зниклих безвісти та полонених.
Учасники зустрічі отримали відповіді на свої запитання та здобули нові знання у сфері соціальної підтримки та соціальних пільг і допомог.