П'ятниця, 12 січня 2024 06:13

ЗМІЦНЕННЯ СІМЕЙНИХ ЦІННОСТЕЙ ТА ПІДТРИМКА В ПЕРІОД ВИПРОБУВАНЬ

9 січня студентка спеціальності Соціальна робота Альона ГЕРАСИМЕНКО та соціальний педагог коледжу Олена ЛОБУРЦОВА відвідали груповий захід соціального спрямування в рамках проєкту «Майданчик підтримки родин військовослужбовців «Зможемо» .
Модераторками цього заходу виступили – директорка Конотопського міського центру соціальних служб Ірина КОМАР та психологиня БФ «Рокада» (м. Суми) Тетяна КІБЕЦЬ.
Під час зустрічі Ірина КОМАР зазначила, що сімейні цінності – це те, що нас об’єднує, попри всі випробування; це те, що ми готові відстоювати, оберігати та захищати. Сьогодні, коли в нашій державі війна і кожна українська родина переживає надскладні випробування – втрата найрідніших людей, розлука з коханими, вимушений переїзд із рідних міст, втрата домівки та роботи, – усі ми відчули цінність та незамінність родини –близьких людей. Сімейна солідарність, взаємодопомога, турбота, обмін діяльністю та матеріальними ресурсами між її членами – усе це стає нашою опорою. Пані Ірина наголосила, що «саме родина залишається тією фортецею, яка захищає та вселяє віру й надію у переможне майбутнє, а захист рідних і коханих надає сил і допомагає здолати всі перешкоди й труднощі, які випали на нашу долю».
Дуже цікавою була інтерактивна вправа, яку провела Тетяна КІБЕЦЬ з метою зміцнення в присутніх резильєнтності шляхом усвідомлення сімейних цінностей. Так, зокрема, учасники та учасниці розповіли про власні сімейні ідеали, традиції; відрефлексували їхній вплив на відчуття підтримки в родині; проаналізували, як власне їхні сімейні цінності впливають на життєстійкість. Також у процесі виконання цієї вправи вони опанували різні техніки подолання конфліктів у родині. Пані Тетяна підкреслила, що важливо підтримувати всіх членів своєї родини, цінувати час, проведений з ними, дарувати щасливі миті своїм близьким щодня і берегти їх: «у такий трагічний період історії нашої країни всебічна постійна підтримка сім’ї, сімейного способу життя є передумовою збереження та успішного розвитку української держави, тому нехай ваша родина завжди буде міцною скелею, що надійно захистить від негараздів і неприємностей, та розрадою в будь-який складний період».
Щиро дякуємо модераторам зустрічі за змістовність, цікавість та актуальність даної теми, адже саме сім'я формує наші цінності, установки та є безумовним джерелом натхнення, підтримки та фундаментом будь якого суспільства