ОБЛАСНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ'ЄДНАННЯ

Обласне методичне об’єднання заступників директора з навчально-методичної роботи
У середу, 06.12.2023 року відбулося онлайн - засідання ОМО заступників директора з навчально-методичної роботи в якому взяла участь заступник директора з навчальної роботи нашого коледжу Ольга Кравченко.
Було розглянуто ряд актуальних на сьогодні питань:
1. Принципи та підходи до перевірки дотримання академічної доброчесності в курсових роботах.
Андрій Чортенко, заступник директора з навчальної роботи ВСП «Сумський фаховий коледж СНАУ, нинішній голова обласного методичного об’єднання заступників директора з навчально-методичної роботи, поділився досвідом використання програми Strike Plagiarism при перевірці курсових робіт у коледжі.
2. Правові та нормативні новації у сфері фахової передвищої освіти у 2023 році.
Заступник директора з навчальної роботи ВСП «Путивльський фаховий коледж СНАУ» Роман Ребрик зробив огляд нормативних документів, що прийняті чи пропонуються до обговорення в 2023 році.
Колеги активно обговорили та поділилися своїм досвідом з питань розробки ОПП та навчальних планів відповідно до «Методичних рекомендацій щодо розроблення освітньо-професійної програми та навчального плану підготовки здобувачів фахової передвищої освіти, що розроблені в 2022 році Міністерством освіти і науки України, Державною службою якості освіти України та Державною установою науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти.