ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

6 грудня 1991 року Верховна рада ухвалила закон «Про Збройні сили України». Тому ЗСУ є ровесниками незалежності нашої держави. Основним їх завданням є забезпечення стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорона повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.
6 грудня 2023 року викладачем Олександром ТРЕГУБОМ була проведена онлайн-зустріч зі студентами І курсу КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ (КІПТ) до 32 річниці заснування Збройних Сил України.
Під час заходу студенти ознайомились з історією виникнення і розвитку українського війська. Адже сучасні захисники продовжують традиції дружинників Русі, козаків Війська Запорозького та ще низки мілітарних формацій різних епох.
В роки Першої світової війни діяли легіони Українських січових стрільців, які складались з активістів кількох організацій Галичини (Сокіл, Січ, Пласт). 1917 року була створена Армія Української Народної Республіки, а в 1918 році – Українська галицька армія. У 40-50-рр. ХХ ст. проти радянських військ та нацистських агресорів воювала Українська повстанська армія.
Наприкінці заходу студенти привітали Збройні сили України зі святом та вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників та захисниць України. Дякуємо нашим воїнам за кожен мирний світанок, дитячі усмішки та надію на світле, безхмарне та мирне майбутнє для України! Бажаємо здоров’я та успіхів на ниві служіння українському народу. Мужності, незламної віри у перемогу, впевнених планів та успіху, оптимізму та відмінного виконання всіх поставлених завдань! Слава ЗСУ!