ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ

У рамках тижня правових дисциплін та з нагоди 75-річниці проголошення Загальної декларації прав людини в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ викладач циклової комісії суспільно-гуманітарних дисциплін Віктор Бадьор за участю здобувачів освіти спеціальностей «Соціальна робота» та «Будівництво» провів засідання круглого столу «Я людина! Отже, у мене є права!». Під час заходу було висвітлено історію становлення міжнародних правничих організацій, виокремлено основні принципи Декларації прав людини, обговорено актуальні питання щодо реалізації та захисту основних прав людини, спрямовані на підвищення рівня обізнаності студентської молоді з особистими правами, свободами та обов’язками.
Учасники засідання змогли застосувати свої знання про конституційні принципи і засади громадянського суспільства. Подібні заходи - це нагода ще раз заявити про значущість прав людини і глобальну солідарність у їх реалізації.
Варто наголосити, що питання дотримання прав людини в українському суспільстві є особливо актуальним в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала путінська Росія проти українського народу.