Четвер, 30 листопада 2023 06:39

НЕ МОВЧІТЬ ПРО ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО

28 листопада в рамках 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства, для студентів коледжу спеціальності Соціальна робота відбувся тренінг під гаслом:«НЕ МОВЧІТЬ ПРО ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО».
До тренінгу долучилися працівники міського центру соціальних служб спільно з представниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (ГО «Інноваційні соціальні рішення») та представники БФ "РОКАДА ".
Кожен з нас є свідомим громадянином нашої держави і розуміє, що немає виправдань збройній агресії щодо України. Але кожен у нашій країні повинен ще й зрозуміти, що так само не може бути виправдання чоловікові, який побив дружину, батькам, які калічать дитину, дітям, які знущаються з немічних родичів. Треба засвоїти, закарбувати у свідомості своїй і суспільній: потерпілий ніколи не винен – винен завжди агресор. 
Основна мета даного заходу, навчити майбутніх працівників соціальної сфери відстоювати свої кордони, захищати свою честь та гідність перед людиною іншої статі чи агресором та на практичних ситуаціях відпрацювати механізм допомоги, особі яка потрапила в руки кривдника, адже саме ці здобувачі освіти через декілька місяців підуть працювати у соціальну сферу і здобуті ними знання стануть справжньою зброєю у подоланні домашнього насильства та приниження.
Якщо Вам потрібна допомога звертайтеся до спеціалізованої служби «Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» у м. Конотопі, тел. 0505330996.
Модератор зустрічі соціальний педагог коледжу Олена ЛОБУРЦОВА, адже тільки спільними зусиллями ми можемо сформувати соціально- здорове суспільство.
СТАНЬ І ТИ ЧАСТИНОЮ КІПТІВСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ РОДИНИ І МИ НАВЧИМО ТЕБЕ ВИРІШУВАТИ ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ НАШОГО СУСПІЛЬСТВА