ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

До Дня пам’яті жертв Голодомору, який цього року припадає на 25 листопада, у КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМДУ (КІПТ) проходить ряд заходів. Зокрема, 22 листопада студенти-програмісти 721 групи разом зі своїм викладачем Хоменком Віталієм в онлайн-режимі відвідали Конотопський міський краєзнавчий музей ім. О. М. Лазаревського, де прослухали лекцію “Свічка пам’яті бринить сльозами” та здійснили онлайн-екскурсію Музеєм Голодомору.
1933 рік для України став часом національної катастрофи, яка поставила націю на межу зникнення. Цей голод не був наслідком стихійного лиха, засухи або неврожаю, а став результатом цілеспрямованої політики більшовицького тоталітарного режиму. Насильницьким вилученням продовольства, блокадою сіл і цілих районів, забороною виїзду за межі України, згортанням сільської торгівлі та репресіями комуністи створили для українців умови, несумісні з життям, і тим самим здійснили масове вбивство голодом.
Демографічні втрати внаслідок Голодомору 1932–1933 років в Україні фахівці оцінюють у 4,5 мільйона людських життів. Маємо пам’ятати про ці жертви, а також про те, що цей злочин був здійснений російським сталінським більшовицьким режимом. Нам усім важливо зберігати родинну й національну пам’ять про Голодомор.