XIV КОНОТОПСЬКІ ЧИТАННЯ

16 листопада 2023 року в Конотопському міському краєзнавчому музеї ім. О. М. Лазаревського відбулися XIV Конотопські читання, у яких брали участь дослідники з Конотопа, Києва, Сум, Кролевця, Ніжина та інших міст.
У конференції взяв участь й викладач історії КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМДУ (КІПТУ) кандидат історичних наук, Хоменко Віталій. Цього разу темою його виступу стала історія села Тулушки, одного з найпізніших за часом виникнення на території Конотопщини – «До питання заснування села Тулушка Конотопського району Сумської області». У дослідженні використано картографічні матеріали, відомості метричних книг, спогади старожилів тощо.
У сучасній ситуації російської військової агресії гостро постає питання української ідентичности. На нього не можна відповісти без знань не тільки про минуле української держави, але й без усвідомлення історії свого села, міста, громади, історичного регіону. Відтак, історія кожного українського населеного пункту є значним внеском у дослідження історії нашої Батьківщини.