КОНОТОП ТЕАТРАЛЬНИЙ

10 листопада у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СУМДУ третя зустріч із циклу інформаційно-аналітичних тренінгів «КІПТ - Культура Історія Практика Технології» у рамках реалізації міської програми «Національно- патріотичного виховання". Цього разу тематикою тренінгу було театральне життя міста Конотопа. Лектор проєкту, Галина Хоменко, розповіла присутнім про відомих уродженців міста, що пов’язали своє життя з театральною діяльністю: від Івана Овдієнка, актора театру Миколи Садовського, до Руслана Горового, сучасного письменника, журналіста, актора, що, як і присутні діти, навчався у школі №3. Юлія Яценко-Мех – викладачка театральних дисциплін, керівниця Народного театрального колективу "Смайл" дитячої школи мистецтв, проводила практичну частину тренінгу. Вона разом з дітками відпрацьовувала вправи на розвиток акторської майстерності. Школярі були активні, позитивні, галасливі, а головне – відкриті до нового досвіду у своєму житті!
Асистенти тренінгу, Кущенко Дмитро та Тітенко Даніїл, приготували для присутніх декламацію поезії Василя Симоненка під акомпанемент гітари. Блискуче виконання нікого не залишило байдужим. Тож на завершення тренінгу школярі разом з хлопцями співали пісні під гітару.
Ми впевнені, що такі зустрічі не тільки активізують цікавість до театру і мистецтва взагалі, але й розвивають фантазію, уяву, увагу та інші якості, виховують та покращують психологічну атмосферу в учнівському колективі.
Ще раз висловлюємо вдячність відділу молоді та спорту Конотопської міської ради за підтримку в реалізації наших проєктів та Андрію Ходжаєву за чудові фото.