Четвер, 09 листопада 2023 06:22

НАВЧАЄМОСЯ! РОЗВИВАЄМОСЯ!

07 листопада 2023 р.студентська молодь Конотопського індустріально педагогічного фахового коледжу Сум ДУ, спеціальності Соціальна робота Альона ГЕРАСИМЕНКО та Анна ЛІННІК під керівництвом соціального педагога Олени ЛОБУРЦОВОЇ взяли участь у Майданчику підтримки родин військовослужбовців «Зможемо», де відбулася групова консультація: «Соціальна підтримка військових та їхніх родин: соціальні послуги, програми соціальної підтримки тощо».
Спікери заходи ділилися важливою інформацією щодо даної категорії осіб, а учасники обговорювали законодавчі аспекти щодо допомоги військовослужбовцям та їх сім'ям.
Олександр КОРОВАЙ, завідувач сектору соціальної підтримки ветеранів та сімей загиблих Захисників і Захисниць України Управління соціального захисту Конотопської міської ради, звернув увагу на спектр послуг, які можуть бути надані саме цій цільової аудиторії, ознайомив з алгоритмом звернення щодо вирішення різних питань та надав контактну інформацію для звернень у разі індивідуальних запитів. Олександр наголосив, що соціальний супровід і психологічна підтримка військових та їхніх сімей у громаді – це важлива складова загальнодержавної системи психосоціальної підтримки.
Члени ГО «Проліска» (м. Суми), Ірина УСТАЛКОВА та Катерина ГЛУЩЕНКО, презентували специфіку та напрямки роботи організації:
- соціальний супровід для найбільш вразливих осіб, які постраждали від війни;
- психологічна допомога, включаючи пролонговану психосоціальну підтримку;
- консультування у сфері захисту та щодо соціальних питань;
- надання матеріалів для екстрених ремонтів житла та інших матеріалів екстреної допомоги в зоні бойових дій та інше.
 
 Тетяна ШУЛЬГА - керівниця мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства Конотопського району розповіла про спектр послуг, що надає мобільна бригада, анонсувала відкриття важливих сервісів для підтримки жінок у нашій громаді та закликала присутніх формувати нульову толерантність до насильства в суспільстві.