КОНОТОП МИСТЕЦЬКИЙ

8 листопада 2023 року в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ відбулася друга зустріч із циклу інформаційно-аналітичних тренінгів «КІПТ - Культура Історія Практика Технології» у рамках реалізації міської програми «Національно- патріотичного виховання". Лектор тренінгу, викладач коледжу, Галина Хоменко, розповіла про художників, що народилися або проживали у нашому славетному місті. Всім відомий факт проживання Казимира Малевича у Конотопі, але художників зі світовим ім’ям, пов’язаних з містом, є набагато більше. Також міський художник, вчитель живопису Конотопської дитячої школи мистецтв, Євгеній Мех, познайомив присутніх зі своєю викладацькою та творчою роботою, розповів про тонкощі творення картин та відповів на питання присутніх. У другій частині тренінгу «Конотоп Мистецький» діти під керівництвом пана Євгенія виконували вправи та прийоми для розвитку художньо - образного мислення, роботи з кольором та композицією. Відкритість дітей, майстерність педагога дали неперевершений результат та задоволення від творчого процесу! День був справді насичений і, незважаючи на дощову погоду, – яскравий та кольоровий.
Під час тренінгу експонувалися як роботи Євгенія Меха, так і роботи студентів коледжу (Стеценко Дар’ї, Желєзної Вероніки, Юрченко Дарини).
Ще раз висловлюємо вдячність відділу молоді та спорту Конотопської міської ради за підтримку у реалізації наших проєктів та Андрію Ходжаєву за чудові фото. Далі буде.