ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ ВІД НБУ

В рамках тижня заощаджень від НБУ 3 листопада 2023 року викладач фінансових дисциплін Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ Попович О.І. була учасником практичного курсу для викладачів ЗВО та тренерів фінансової грамотності від начальника управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Лесі Войтицької та головного фахівця управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Марти-Марії Костів.
В ході практичного курсу головний фахівець управління з фінансової грамотності НБУ Марта - Марія Костів детально ознайомила з освітньою онлайн-платформою «Гаразд», яка була створена Національним банком України за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) для підвищення рівня фінансової грамотності .
В умовах війни українці зіштовхнулися з безліччю нових викликів, вирішення яких потребує певного рівня фінансової обізнаності та знань з управління особистими фінансами. Тому головна мета сайту– ціннісна практична пропозиція для кожного українця, оскільки на платформі споживачі фінансових послуг зможуть знайти реальні рішення: від алгоритму дій щодо оформлення депозиту чи кредиту до порад з планування власного бюджету та фінансового виховання дітей.
Фінансова грамотність – запорука фінансової стійкості та фінансового добробуту населення.