МОВЛЕННЄВИЙ ЕТИКЕТ

МОВЛЕННЄВИЙ ЕТИКЕТ – це національно-специфічні правила мовленнєвої поведінки, які реалізуються у системі стійких формул і висловів, що рекомендуються для висловлювання подяки, прощання тощо, в різних ситуаціях ввічливого контакту зі співбесідником. Життя людини в суспільстві регламентоване системою різних правил, законів. Правила соціальної поведінки людини, які виробилися впродовж усієї культурної еволюції людства і враховують його соціально – історичний досвід, становлять поняття «етикет».
Цій темі було присвячено виховний захід - лінгвістичну вікторину - , що відбувся 24 жовтня 2023 р. у 702 групі Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу,
Викладач Семеняка Л.І. запропонувала студентам групи відповісти на тестові питання стосовно того, з якої мови та що означає слово "етикет", "діловий етикет", "вербальне і невербальне спілкування", "риторика" та ін. Також здобувачі освіти розігрували міні-ситуації, пов'язані з тим, як краще звернутися до незнайомої людини у випадку незнання куди йти, а ще ситуацію умовної ділової телефонної розмови.
Заняття пройшло у доброзичливій невимушеній атмосфері, де студенти закріпили свої знання та навички професійного спілкування.