НАСТАНОВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ

У системі підготовки майбутніх майстрів виробничого навчання Конотопського індустріально -- педагогічного фахового коледжу СумДУ важлива роль належить навчальній педагогічній практиці.
Основними завданнями якої є: поглиблення і закріплення знань психолого -- педагогічних дисциплін, формування основ дослідницького підходу до педагогічної діяльності, виховання готовності до педагогічної діяльності та прагнення постійного самовдосконалення.
 Враховуючи особливості організації навчально --- виховного процесу в умовах воєнного стану, настановча конференції з навчальної педагогічної практики для здобувачів освіти 3 курсу відділення "Професійна освіта " проходила в офлайн та онлайн режимах. Керівники практики ознайомили учасників з метою, змістом програми педагогічної практики, переліком різнорівневих завдань практики та рекомендаціями до їх виконання, вимогами до оформлення звітної документації та критеріями оцінювання.
Актуальним питанням практичної підготовки змішаної системи навчання постає формування педагогічних здібностей на основі первинного досвіду практики в умовах дистанційного навчання. Вирішення цієї проблеми залежить від співпраці з
роботодавцями, проведення гостьових лекцій, ознайомлення з сайтами провідних професійно -- технічних закладів.
Навчальна педагогічна практика покликана забезпечити функцію сполучної ланки між теоретичними знаннями, здобутими в результаті засвоєння овітньо -- професійної програми та практичною діяльністю щодо реалізації цих знань у процесі проходження випускної педагогічної практики, забезпечуючи професійне самоствердження майбутніх педагогів.