ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «МІСТО КОНОТОП У МАТЕРІАЛАХ ГЕНЕРАЛЬНОГО ОПИСУ ЛІВОБЕРЕЖНОЇ УКРАЇНИ 1765–1769 РОКІВ»

11 жовтня в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі Сум ДУ відбулася презентація книги «Місто Конотоп у матеріалах Генерального Опису Лівобережної України 1765–1769 років». До цього уже другого тому книжкової серії «Спадок Гетьманщини. Конотопщина козацька» увійшли документи, що стосуються козацької старшини та духовенства. Видання серії книг здійснюється завдяки меценатській підтримці нашого земляка, Почесного громадянина Конотопа Євгена Сура.
Присутні, серед яких були працівники Конотопського індустріально-педагогічного фахового та представники Конотопського фахового медичного коледжів, прослухали відеовиступ упорядника видання чернігівського історика, кандидата історичних наук Олександра ТРИГУБА, який охарактеризував особливості та специфіку другого тому серії.
Заступник голови БФ «Спадок Гетьманщини» Аліна ІВАЩЕНКО проінформувала про наступні видавничі проекти благодійного фонду, які мають і надалі сприяти вивченню й оприлюдненню архівних джерел з історії Конотопської сотні.
Почесна голова конотопського осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Зоя ШАЛІВСЬКА у доповіді «Конотоп – сотенне містечко Ніжинського полку» акцентувала увагу на важливості збереження козацької спадщини й розповіла про свої наукові дослідження, що ґрунтувалися на джерелах, опублікованих у презентованій книжковій серії.
Викладач нашого коледжу, кандидат історичних наук Віталій ХОМЕНКО у виступі «Перші кроки генеалогічного дослідження» ознайомив присутніх з практичними аспектами роботи з різноманітними генеалогічними джерелами та поділився власним досвідом вивчення свого родоводу.