ПЕДАГОГІЧНИЙ КОНСИЛІУМ ПРЕДСТАВНИКІВ РОБОТОДАВЦІВ З ВИПУСКНИКАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА»"РЕАЛІЗАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ІДЕЙ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО В СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ"

В рамках тижня циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін та з нагоди 105 річниці з дня народження В.О. Сухомлинського  в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ було проведено  педагогічний консиліум роботодавців з випускниками спеціальності «Професійна освіта», «Реалізація педагогічних ідей В.О. Сухомлинського в системі професійно-технічної освіти»".

 Педагогічний консиліум -  ефективна  організаційна форма  методичної  роботи, яка допоможе МАЙБУТНІМ ПЕДАГОГАМ, МАЙСТРАМ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ   враховувати рівень пізнавальної діяльності, з яким УЧНІ  прийшли до училища, психологічні особливості даного вікового періоду, проаналізувати проблеми, з якими МАЙСТРИ стикаються в адаптаційний період, виробити шляхи їх подолання.

Представники роботодавців, майстри виробничого навчання ПТНЗ з самого початку консиліуму запропонували провести його під гаслом за словами В. Сухомлинського: «Творення людини — це найвища напруга всіх духовних сил: це і життєва мудрість, і майстерність, і мистецтво».  Обговоренню підлягали питання які турбують на сьогодні багатьох педагогів, майстрів виробничого навчання і за основу було взято книгу В.О. Сухомлинського «Сто порад учителеві». «Сто порад учителеві» – книга, спрямована на допомогу вчителям в організації навчально-виховного процесу в школі. Твір написаний у вигляді порад. Кожна порада присвячена окремим аспектам педагогічної діяльності: особливості педагогічної професії, організації навчального процесу, вихованню підростаючого покоління тощо. В. Сухомлинський стверджував, що «вчительська професія – це людинознавство, постійне проникнення, що ніколи не припиняється, в складний духовний світ Людини; і це є прекрасно – постійно відкривати в людині нове, вражатися новому, бачити людину в процесі її становлення».

  МАЙСТЕР ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ  - це основний УЧИТЕЛЬ професії, організатор позакласної виховної роботи й життєдіяльності учнівського колективу, закріпленої за ним навчальної групи, наставник молоді, юнаків і дівчат.

Говорять, що УЧИТЕЛЬ — артист своєї справи, але глядачі не зустрічають і не проводять його оваціями. Говорять, що УЧИТЕЛЬ — скульптор, але його роботи до певного часу ніхто не бачить, окрім нього самого. УЧИТЕЛЬ — це лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування, та і лікуватися не дуже прагнуть. Де ж черпати цьому артисту-скульптору-лікареві натхнення? Відповідь: у дітях, яких тобі довірили . Адже батьки з надією вірять, що ви станете для їх дитини другою мамою чи татом, або і мамою, і татом разом.

 В ході консиліуму здобувачі освіти  спеціальності «Професійна освіта», майбутні педагоги професійно-практичного навчання, викладачі комісії психолого-педагогічних дисциплін, представники роботодавців були одностайні в одному і головному «Ми всі – члени одного  освітянського колективу,  кожен  з нас має свій особистий внутрішній світ, кожен із нас -  людина і покликання наше ТВОРИТИ ЛЮДИНУ