ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ЗАГИБЛОМУ ГЕРОЮ ОЛЕГУ КОНОВАЛУ

26 вересня в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Коновала Олега Григоровича, випускника коледжу, який загинув 20 березня 2023 року під Луганськом, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. Цей день є особливим ще й тому, що саме сьогодні, 26 вересня, 78 тому було засновано наш навчальний заклад, але, на жаль, жорстока війна змінює наше звичне життя і замість святкування ми схиляємо голови у пошані перед подвигом воїна, випускника КІПТу.
На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні батько, дружина, донька, сестра, рідні, друзі, міський голова Конотопа Артем Семеніхін, представники Державної прикордонної служби України, педагоги та студенти коледжу, висловивши вдячність родині Олега за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї своє життя.
Почесне право відкрити пам'ятний знак воїну Світла, було надано батьку Григорію Опанасовичу та дружині Жанні Коновал. Серце кожного присутнього розчулили прості та щирі слова згорьованого батька, який пишається незламністю сина, його відданістю присязі народу України.
Директор коледжу Дмитро Косенко висловив щирі співчуття рідним загиблого воїна, звернувшись до студентської молоді, зазначив, що наразі найголовніше наше завдання - зберегти пам'ять про подвиги наших земляків, адже вони віддають своє життя за те, щоб ми жили в незалежній Україні.
Військовий священик, отець Степан, освятив меморіальну дошку, помолився за Україну, за упокій душ загиблих героїв. А також подарував ікону Божої Матері навчальному закладу як оберіг від бід та негараздів.
Міський голова Конотопа, Артем Семеніхін, згадав найкращі роки студентського життя в КІПТІ. "Олег був моїм одногрупником, чесний, принциповий та з великою любов'ю в серці до України. Загиблого героя не повернути, але пам'ять про нього завжди житиме в наших серцях " - зазначив міський голова. Ми вдячні міському голові за увагу до нашого навчального закладу, до його студентів та випускників, за те що навіть у такий непростий час зробив подарунок для коледжу.
До рідних зі словами співчуття звернувся полковник Державної прикордонної служби України Володимир Дроздов. Указом Президента України №338 від 19 червня 2023 року "За мужність, самовідданість високий професіоналізм, виявлені в захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Коновал Олег Григорович нагороджений орденом "За мужність " ІІІ ступені (посмертно). Нагороду отримали дружина та донька загиблого героя.
Присутні вшанували пам'ять Олега Коновала та всіх загиблих синів України хвилиною мовчання, запалили свічку пам'яті й поклали квіти до меморіальної дошки воїну.
Олег майже 20 років прослужив у лавах Державної прикордонної служби України. Тепер йому на жаль назавжди 40...
Коновал Олег став прикладом мужності, справжнього патріотизму для багатьох майбутніх поколінь. Він віддав найдорожче, що є у кожного з нас – власне життя. Життя за свободу, незалежність, за мирне небо України.
Відкриття меморіальної дошки нашому Героєві – це щира данина справжньому патріоту, який самовіддано захищав Україну, боровся за її суверенітет, мир та спокій.
Дякуємо за подвиг і вірність Україні!
Слава Героям України!