ЗНАЙОМИЙ НЕЗНАЙОМЕЦЬ АБО МАЛЮЄМО ПЛАСТИЛІНОМ

Для покращення ефективності опанування будь-якого виду мистецтва, найкраще вивчати матеріал з його незвичної сторони або способу використання. На черговому занятті з творчості, наші гуртківці дізналися, що знайомий з дитинства матеріал для творчості класичний пластилін можна використовувати зовсім по-іншому, більш цікаво та естетично.
Пластилін (італ. plastilina походить від давньогрецького – ліпний) – матеріал для ліплення, що виготовляється з очищеної й тонкоподрібненої глини з додаванням воску, жирів, барвників і деяких інших речовин, які перешкоджають висиханню.
Під час заняття дівчата вивчали прийоми пластилінографії, обирали сюжети для майбутніх картин та підготовували матеріали для початку роботи. Створюючи свої шедеври під час нестандартного підходу у творчій діяльності, майстрині з радістю виявили, що не завжди доступні масляні фарби для малювання картин можна замінити кольоровими брусочками яскравого пластиліну, використовуючи стеки для ліплення та супутні матеріали.
Приємною несподіванкою, для мене як керівника гуртка, було спостереження такого явища під час цього заняття, як зменшення тривожності та зосередження на робочому процесі, адже під час створення картин вмикається багатовимірне мислення, уява та розвивається дрібна моторика.
Насамкінець нестандартний урок творчості закінчився потоком генерацій ідей від наших талановитих студентів, надзвичайною радістю від отриманого результату та бажанням знову повернутися до цього виду мистецтва!