ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ "ВИХОДЬ НА СВІТЛО"

Інформаційна кампанія "Виходь на світло", ініційована Державною службою України з питань праці, полягає в інформуванні роботодавців і працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин, а також у одночасному здійсненні моніторингу стану додержання вимог законодавства, (такий моніторинг є основою для формування переліків суб’єктів господарювання, які використовують працю без укладення трудових договорів, для подальшого спостереження та реагування), 07 вересня 2023 р. у КОНОТОПСЬКОМУ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ СУМДУ (КІПТі) відбулася зустріч
студентів випускних груп із головним державним інспектором Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Тетяною ДИМИТРОВОЮ.
Тетяна Олександрівна розповіла майбутнім працівникам, що праця без офіційного працевлаштування позбавляє права всіх гарантій та компенсацій, передбачених трудовим законодавством України. А також наголосила, що використання роботодавцями праці найманих працівників без офіційного оформлення трудового договору тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність посадових осіб.
Зустріч була цікавою, адже тема актуальна і важлива.