ГРАЇМО (ЧАСТИНА 4)

У Конотопі триває кулінарний проєкт "Граїмо" від Євгена Клопотенка та UNICEF Ukraine
Мета проєкту — навчити підлітків основам здорового харчування у форматі кулінарних ігор.
9 серпня 2023 року відбулась чергова гра в ДПТНЗ “Конотопське ВПУ”. Здобувачі освіти ІІ курсу КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (КІПТУ) спеціальность "Автомобільний транспорт" Станіслав ПОЛОСЬМАК, Іван ОСАДЧИЙ, Вадим ВАЛЮХ, Максим ПРИХОДЬКО, Максим НІФОТОВ стали учасниками проєкту. Присутнім було запропоновано пограти у вісім фанових ігор, які спрямовані на популяризацію здорового харчування. Опанувати правила формування денного раціону. А також — дізнатися, з яких продуктів та інгредієнтів складаються корисні страви й за яким принципом їх потрібно обирати.
“Я дуже хочу, щоб кожен підліток усвідомили, що здорове харчування — це не про дієти. Це завжди про вибір продуктів, збалансований раціон, розуміння, що таке здорова тарілка і як це в комплексі впливає на наш організм. Найважливіші пр
авила ми вже розповіли на державному ресурсі про шкільне харчування Знаїмо. Тепер працюємо над тим, щоб діти засвоїли цю інформацію через гру”, — Коментує Клопотенко.
Проєкт "Граїмо" розрахований на молоде покоління — підлітків від 10-17 років. Локації розподілятимуть за віком: від 10 до 13 років ігри розпочнуться о 10:00. А для підлітків від 14 до 17 років — о 14:00. Участь безкоштовна, попередньо необхідно зареєструватися за посиланням https://forms.gle/Ji1yJLyWCfRnFVXD8
Для тих, хто не може приєднатися до гри в оффлайн форматі, команда проєкту розробила “Граїмо бот”. Це онлайн-модератор, який допоможе всім охочим долучитися до проєкту на відстані. Щотижня чат бот буде надсилати учасникам завдання, а щомісяця організатори визначатимуть переможця гри.
У фіналі всі переможці онлайн ігор будуть запрошені до Києва на супергру з Євгеном Клопотенком.