ГРАЇМО (ЧАСТИНА 3)

У Конотопі триває кулінарний проєкт "Граїмо" від Євгена Клопотенка та UNICEF Ukraine
Мета проєкту — навчити підлітків основам здорового харчування у форматі кулінарних ігор.
2 серпня 2023 року відбулась чергова гра в ДПТНЗ “Конотопське ВПУ”. Здобувачі освіти ІІ курсу КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (КІПТУ) спеціальность "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок" та "Підприємництво та торгівля" Катерина ГОЛОВАЦЬКА, Валерія ЛЄЛО, Анна ЄЗЕРСЬКА, Анжела БОЧКУН стали учасниками проєкту. Присутнім було запропоновано пограти у вісім фанових ігор, які спрямовані на популяризацію здорового харчування. Опанувати правила формування денного раціону. А також — дізнатися, з яких продуктів та інгредієнтів складаються корисні страви й за яким принципом їх потрібно обирати.
“Я дуже хочу, щоб кожен підліток усвідомили, що здорове харчування — це не про дієти. Це завжди про вибір продуктів, збалансований раціон, розуміння, що таке здорова тарілка і як це в комплексі впливає на наш організм. Найважливіші пр
авила ми вже розповіли на державному ресурсі про шкільне харчування Знаїмо. Тепер працюємо над тим, щоб діти засвоїли цю інформацію через гру”, — Коментує Клопотенко.
Проєкт "Граїмо" розрахований на молоде покоління — підлітків від 10-17 років. Локації розподілятимуть за віком: від 10 до 13 років ігри розпочнуться о 10:00. А для підлітків від 14 до 17 років — о 14:00. Участь безкоштовна, попередньо необхідно зареєструватися за посиланням https://forms.gle/Ji1yJLyWCfRnFVXD8
Для тих, хто не може приєднатися до гри в оффлайн форматі, команда проєкту розробила “Граїмо бот”. Це онлайн-модератор, який допоможе всім охочим долучитися до проєкту на відстані. Щотижня чат бот буде надсилати учасникам завдання, а щомісяця організатори визначатимуть переможця гри.
У фіналі всі переможці онлайн ігор будуть запрошені до Києва на супергру з Євгеном Клопотенком.