КІПТ ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

18 липня представниці Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ, соціальний педагог Олена ЛОБУРЦОВА та викладач фахових дисциплін спеціальності «Соціальна робота» Марина СИВЕЦЬ, взяли участь у першій діалоговій сесії у рамках реалізації проекту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних, співпраці та залучення громад».
У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, закладів фахової передвищої, професійно-технічної та середньої освіти, представники громадських організацій, комунальних та приватних підприємств, громадські активісти та представники інститутів громадянського суспільства. Метою діалогових сесій (яких передбачено дві) є створення ініціативної групи та формування заявки на участь у конкурсі мікро грантів з можливістю отримати фінансування на 260 000 грн. для громади м. Конотоп.
Серед ідей, що висловлювалася учасниками, щодо проблематики, над вирішенням якої будуть працювати учасники зустрічі, найбільш популярною стала ідея створення простору (центру) для активного молодіжного спілкування, самореалізації та розвитку. Протягом сесії, під керівництвом тренера Андрія КРУП’ЯКА, учасники сформували основи для подальшого збору даних і можливості оформлення ідеї майбутньої конкурсної заявки з урахуванням запитів і потреб цільової аудиторії – молоді нашого міста.
Проект «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад» впроваджується в Україні Міжнародною Організацією з Міграції (МОМ) за підтримки Уряду Канади. Наразі він впроваджується в 10 регіонах, одним з яких є Сумська область і лише кілька громад нашої області отримали можливість подавати заявку на участь у конкурсі мікро грантів.
Приємно усвідомлювати себе частиною команди однодумців, яким небайдужий розвиток молоді нашого міста та її ініціатив. Щиро вдячні відділу Виконавчого комітету Конотопської міської ради у справах молоді та спорту за запрошення до участі в цьому проекті.