КОМПЛЕКСНИЙ ІСПИТ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ ЯК ФІНАЛЬНИЙ ЕТАП ЗДОБУТТЯ ФАХОВИХ ЗНАНЬ ТА КОМПЕТЕНЦІЙ

28-29 червня 2023 р. у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ студенти спеціальності "Соціальна робота" взяли участь у Комплексному іспиті зі спеціальності.
Іспит відбувся в аудиторному форматі і передбачав теоретичну та практичну перевірку знань здобувачів освіти спеціальності "Соціальна робота". Перша (теоретична частина екзамену) відбулася у формі тестування з використанням системи дистанційного навчання CMS Moodle, а друга частина (практична) передбачала вирішення здобувачами освіти виробничої ситуації (задачі).
На початку іспиту голова екзаменаційної комісії, начальник відділу активної підтримки безробітних Конотопського міськрайцентру зайнятості Людмила ЮРЧЕНКО побажала студентам успіхів у проходженні екзаменаційних випробувань та наголосила на важливості діяльності фахівців соціальної роботи на сучасному етапі розвитку суспільства. Адже за кожним зверненням за соціальною послугою стоїть життєва проблемна ситуація людини (сім'ї) і соціальний працівник - це та людина, яка не тільки надає послугу, а може вселити надію на краще та допомогти людині з'єднатися з існуючими ресурсами підтримки задля подолання цих труднощів і розв'язання складної життєвої ситуації. За підсумками проходження тестової перевірки та вирішення виробничої ситуації студенти показали достатній рівень теоретичної підготовки та досить високий рівень вміння застосовувати знання з фахових дисциплін при пошуку вирішення конкретного випадку звернення клієнта до соціальних служб.
Іспит довів, що наші випускники:
- володіють навичками якісного бачення життєвої ситуації людини,
- знають нормативно-правову базу соціального забезпечення та правові аспекти соціальної роботи,
- орієнтуються у різноманітті технологій соціальної роботи,
- знають особливості соціальної інфраструктури місцевої громади,
- дотримуються етичних принципів і стандартів професійної діяльності.
Знання, отримані під час опанування фаху "Соціальна робота", стануть надійною базою для розбудови громадянського суспільства, в якому кожен дбає про поліпшення соціального функціонування свого найближчого оточення і громади в цілому.
В добру путь, шановні випускники