ФОРМУВАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ

Здобувачі освіти спеціальності "Професійна освіта" за спеціалізацією "Цифрові технології", " Транспорт", "Зварювання" склали кваліфікаційний іспит "Комплексний з педагогічних дисциплін" та отримали кваліфікацію мастра виробничого навчання.
Кваліфікаційні екзамени проходили в режимі онлайн—конференцій. Аналізуючи відповіді, кваліфікаційні комісії відмітили вміння майбутніх педагогів використовувати знання теоретичних основ педагогічних дисциплін в конкретних навчально - виробничих умовах, обізнаність з новітніми педагогічними технологіями, володіння методиками організації професійного навчання та виховної роботи.
Викладачі циклової комісії психолого--педагогічних дисциплін в тісній співпраці з роботодавцями здійснюють пошук нових підходів до організації педагогічної підготовки майстрів виробничого навчання, спрямовуючи систему професійно -- педагогічної освіти в коледжі на підготовку майстрів виробничого навчання з високим рівнем методичної компетентності, що грунтується на новітніх досягненнях психолого -- педагогічних наук, сучасних спеціальних знаннях певної галузі виробництва, педагогічних здібностях та культурі розумової праці.
Сучасний випускник відділення "Професійна освіта " Конотопського індустріально-- педагогічного фахового коледжу -- фаховий молодший бакалавр, творчий педагог, майстер --професіонал, менеджер -- організатор, який має необхідний рівень науково - методичної, загальнокультурної та громадянської компетентності, професійної мобільності та морально - психологічної готовності до педагогічної діяльності.