Вівторок, 27 червня 2023 05:26

ЗАКОН ОБОВ'ЯЗКОВИЙ ДЛЯ ВСІХ

Канікулярний період для студентської молоді цікавий та захоплюючий, що дозволяє відновити сили та гарно відпочити від повсякденного життя, але правова обізнаність є підґрунтям для убезпечення себе в межах правової відповідальності.
На передодні літніх канікул фахівці Конотопського місцевого центру з надання БВПД провели просвітницький захід для студентів коледжу першого курсу на тему: "ЗАКОН ОБОВ'ЯЗКОВИЙ ДЛЯ ВСІХ"
Завідувач сектору #Конотопського_бюро_правової_допомоги Яніна Козіна розповіла студентам про відповідальність неповнолітніх та окреслила коло правових питань, що можуть допомогти знайти шляхи виходу з різних ситуацій, а саме:
 Конституція України - основний закон нашої держави;
Вчинки та відповідальність;
Відповідал батьків та осіб , що їх замінюють за вчинки неповнолітніх;
Також юристка звернула увагу здобувачів освіти на те, що чинне українське законодавство за вчинені проступки передбачає для неповнолітніх як кримінальну так і адміністративну відповідальність.
Фахівчиня бюро проінформувала про злочини, за які відповідальність настає з 14 років. По закінченню заходу студенти переглянули повчальне відео "Ти і поліція", де роз'яснено, як поводитись у разі адміністративного затримання.