БУДЬ СОБОЮ!

21 червня 2023 р. в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ відбувся третій етап реалізації тренінгу для підлітків з сімей військовослужбовців «БУДЬ СОБОЮ!». Цього разу учасники поринули в аналіз тем: «Я в своїх очах і очах оточення. Моя унікальність» та «Мої ресурси для подорожі у життя». Запропоновані вправи: «Футболка з написом», «Валіза», «Мій всесвіт», «Корони», проективний тест «Цілі та ресурси», міні-лекція про способи відновлення внутрішніх ресурсів та практика «Долонька піклування» допомогли учасникам
- краще зрозуміти себе, сформувати навички самопрезентації і побачити свою унікальність;
- проаналізувати як стереотипне сприйняття впливають на прояв себе у стосунках та спілкуванні;
- дізнатися ознаки нестачі внутрішніх ресурсів та отримати набір своїх унікальних інструментів для їх відновлення та поповнення.
Вправа «Лист» допомогла безпечно та екологічно розпочати внутрішній підтримуючий діалог з собою, а вправа «Лист на згадку» залишила для кожного учасника приємний спогад про участь у тренінгу.
Даний тренінг реалізовувався з ініціативи викладача фахових дисциплін ВСП «КІПФК СумДУ» Марини СИВЕЦЬ, за допомоги асистентів тренера, студенток ІІ курсу спеціальності «Соціальна робота» Альони ГЕРАСИМЕНКО та Анни СИДОРЕНКО у рамках міської програми «Молодь» за активної організаційної підтримки Відділу міської ради у справах молоді та спорту та Управління освіти Конотопської міської ради на базі Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ.
Приємно було чути відгуки учасників про те, що протягом цих трьох днів зустрічей дехто з них позбувався своєї сором’язливості, набував впевненості у правильності власного вибору, радів з можливості спілкуватися з однолітками та будувати нові контакти. Мета тренінгу – сприяння самопізнанню та саморозвитку підлітків, розширення своїх компетенцій у спілкуванні та розвитку стресостійкості – досягнута. Щиро бажаю всім учасникам втілення набутих знань і досвіду у повсякденному житті!
По завершенню тренінгу учасники були нагороджені пам’ятними сувенірами на згадку про участь у заході Юрієм ПАВЛОВИМ, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, в.о. міського голови, та Дмитром КОСЕНКО, директором ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ». Директор коледжу також запросив всіх учасників на екскурсію навчальним закладом, де хлопці та дівчата мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною базою коледжу та спеціальностями, за якими здійснюється навчання в ньому.
Щиро вдячна всім, хто мав дотик до реалізації даного проекту за сприяння у втіленні його у життя.