Середа, 14 червня 2023 05:22

КІПТяни ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ РЕПРОДУКТИВНОГО ЗДОРОВ'Я

9 червня КІПТівська молодь на чолі із соціальним педагогом коледжу Оленою ЛОБУРЦОВОЮ стала активним учасником інформаційної сесії для молоді з питань збереження репродуктивного здоров'я та тренінгу для жінок.
Доповідачами на тренінгу виступили Андріана КОСТЕНКО - представниця ГО "Інтелект Сумщини" та Інна САВЧЕНКО - лікар акушер-гінеколог КЦРЛ ім.ак.М.Давидова, які донесли важливість збереження репродуктивного здоров'я, алгоритм проходження профілактичних оглядів та механізм звернення до фахівців гінекологічного кабінету. Інформаційна кампанія пов'язана з відкриттям Гінекологічного кабінету безбар’єрного доступу для жінок, м.Конотоп та Конотопської ТОГ, які постраждали від гендерно-зумовленого насильства. Кабінет облаштовано сучасним медичним обладнанням з урахуванням потреб людей з інвалідністю Міжнародним Благодійним Фондом «Український Жіночий Фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.
За потреби кожна жінка, чоловік чи підліток може конфіденційно, безкоштовно та цілодобово отримати кваліфіковану медичну і психологічну допомогу.
Проєкт у Сумській області впроваджує ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини», регіональний партнер Українського жіночого фонду, аби якомога більше мешканок/ців області та громад дізнались про кабінети та за потреби скористались послугами, які там надаються.