Четвер, 08 червня 2023 05:51

"МЕДІАГРАМОТНІСТЬ. ПРОТИДІЯ ПРОПАГАНДІ"

2-4 червня КІПТяни взяли участь у тренінгу «Медіаграмотність. Протидія пропаганді» який відбувся в межах реалізації проєкту «Студія молодих блогерів «Наш стиль» за підтримки Європейського фонду за демократію.
Учасниками стали студент Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Сум ДУ КУШНІР МАКСИМ, спеціальності Фінанси, банківська справа і страхування , соціальний педагог коледжу ЛОБУРЦОВА Олена та бібліотекар КОНОВАЛОВА Юлія, які впродовж трьох днів вчилися розпізнавати маніпуляцію, дізнавалися про стереотипи та визначали роль інформації у час війни.
Тренерами були досвідчені громадські діячі, експерти, журналісти, викладачі: Anna Valevska, Viktor Bobyrenko, Алла Федорина, Елена Адаменко, Андріана Костенко
Анна Валевська - ведуча телеканалу «Київ», засновниця і редакторка медіаплатформи «СпецКор», регіональна координаторка Мережі захисту національних інтересів АНТС. Журналістка розповіла про роль медіа у час кризи та поділилася власним медійним досвідом.
Медіаграмотності та основам роботи з інформацією учасників навчала Алла Федорина - координаторка регіональної експертної групи Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, доцентка кафедри журналістики та філології СумДУ, координаторка Сумського обласного пресклубу. Алла Олексіївна розповіла про журналістські стандарти, основні вимоги до інформації та критерії, які визначають її соціальну значущість.
Під час другого дня тренінгу сумська журналістка-розслідувачка Олена Адаменко навчила учасників основ перевірки інформації та поділилася своїм досвідом роботи в медіа. А керівниця центру соціальних досліджень СумДУ, менеджерка проєктів ГО «Центр громадських ініціатив “Інтелект Сумщини”» Андріана Костенко презентувала політичні наративи про Україну, які поширювалися у медіа різних країн світу. Також Андріана Миколаївна наголосила на небезпечності російської пропаганди та закликала учасників їй протидіяти.
Протягом трьох днів тренінгу керівник експертної групи ГО «Бюро аналізу політики» Віктор Бобиренко навчав учасників основ комунікації, розповідав про стереотипи та шаблони, критичне мислення і маніпуляцій.
По закінченню насичених днів навчання кожен учасник отримав підтверджуючі сертифікати.
Щиро вдячні тренерам та організаторам за корисні знання та дієві алгоритми боротьби з маніпуляціями та цікаві способи подачі інформації.