ТРЕНІНГ "БУДЬ СОБОЮ"

6 червня у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ розпочав свою діяльність тренінг для підлітків з числа дітей військовослужбовців "Будь собою!". Захід реалізується в рамках міської програми "Молодь" за ініціативи викладача соціальних дисциплін ВСП КІПФК СумДУ Марини СИВЕЦЬ та активної участі у якості асистентів тренера студентів 821 групи спеціальності "Соціальна робота" Герасименко Альони та Сидоренко Анни.
Привітати учасників з початком заходу завітав тимчасово виконуючий обов'язки міського голови, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій ПАВЛОВ, який висловив впевненість, що тренінг допоможе учасникам набути нових знань та емоцій.
Директор Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ Дмитро Косенко висловив вдячність представникам виконавчого комітету Конотопської міської ради за підтримку молодіжних ініціатив та допомогу у проведенні тренінгу.
Тренінг "Будь собою!" проводиться з метою допомоги підліткам у розвитку навичок самопізнання і саморозуміння. Задля цього учасники опрацюють 6 тем:
1. Хто Я? Який(яка) я насправді?
2. Точка опори в часи невизначеності
3. Мої емоції та почуття
4. Ефективні прийоми спілкування. Як порозумітися з іншими?
5. Я в своїх очах і очах оточення. Моя унікальність
6. Мої ресурси для подорожі у життя.
Сьогодні розглянули 2 перші з них.
Виконання тренінгових вправ, експрес-тестів, ігр та їх обговорення допомогло учасникам проявити себе та дізнатися про тих, хто поруч. Багато хто з них вже висловив сподівання про продовження спілкування поза межами тренінгу, а це - найкраща оцінка втіленої в життя ініціативи. Попереду ще 2 зустрічі в доброзичливому, комфортному, безпечному тренінговому колі, де кожен учасник точно знайде відповідь на те, як бути собою, і в якому напрямку варто проторювати свій життєвий шлях.
Щиро дякую відділу Конотопська міська рада у справах молоді та спорту, колегам та адміністрації Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СУмДУ та всім, завдяки кому тренінг "Будь собою!" став реальністю.