Понеділок, 05 червня 2023 05:12

"ПАТРОНАТ - ШВИДКА СІМЕЙНА ДОПОМОГА"

1го червня майбутні фахівці соціальної роботи, студенти Конотопського індустріально -педагогічного фахового коледжу СумДУ, спеціальності Соціальна робота в центрі міста освоювали практичні навички комунікації та встановлення контакту.
СКОБЕНКО АЛЬОНА ТА ЗАЯРНА ВАЛЕРІЯ спільно із Службою у справах дітей провели соціальну акцію "ПАТРОНАТ - ШВИДКА СІМЕЙНА ДОПОМОГА", під час якої інформували містян з таких питань: "Що таке патронатна сім’я? Хто такі патронатні вихователі та їх помічники? Хто ними може стати та куди звертатись, щоб вирішити це питання?"
Основна мета акції - привернення уваги мешканців громади до питань влаштування на виховання в сім’ї дітей, які залишились без батьківської опіки.
Коли через недбалість батьків або жорстоке поводження дітям загрожує небезпека, коли за дітьми нікому доглядати, коли немовля, від якого відмовились в лікарні насамоті чекає вирішення своєї долі, на допомогу можуть прийти патронатні вихователі, які прихистять дитину, дадуть їй сімейний затишок замість перебування в державному закладі, поки буде вирішуватись їі подальша доля.
Кожен з нас повинен усвідомити важливість дитинства та допомогти вирішенню його проблем, дитина повинна зростати в сім'ї та відчувати батьківську любов та турботу.