СПІВПРАЦЯ З РОБОТОДАВЦЯМИ

24 травня 2023 року до Конотопської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумськійобласті завітали викладачі фахових дисциплін ВСП «Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ» Людмила Совгир, Ольга Попович, Ірина Рябченко та студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
Зустріч розпочалася зі знайомства студентів із роботою Центру обслуговування платників податків Конотопської ДПІ. Начальник центру Ніна Василівна Міхно розповіла про сучасні нововведення, ознайомила з переліком адміністративних послуг Центру обслуговування, які надаються платникам, процесом приймання та подання податкової звітності та наголосила здобувачам освіти на тому, що податки є важливим засобом стабілізації економіки.
Зацікавила студентів інформація про щорічну кампанію декларування доходів, про право на отримання податкової знижки та як нею скористатися, зокрема право на податкову знижку за навчання.
Крім того, студенти ознайомилися з роботою веб-порталу Державної податкової служби України, пропонованими на ньому електронними сервісами, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання та громадян.
Під час зустрічі вели розмову про фінансову свідомість громадян, обов’язковість сплати ними податків, особливо в умовах воєнного стану, про те, як впливає чесність і сумлінність платників податків на різні аспекти життя країни.
Сьогодення потребує фахівців, які мають ґрунтовні знання, володіють різноманітними компетентностями та мають практичні навички, а тому подібні спільні заходи дозволяють поліпшити практичну складову освітнього процесу, а студентам – поглибити розуміння власного місця в суспільстві та на ринку праці.
На завершення коледжани подякували фахівцям податкової за корисну та пізнавальну зустріч, а податківці побажали студентам бути успішними, досягати омріяної мети, щоб у майбутньому стати гідними громадянами й сумлінними платниками податків.