ПІЗНАЄМО РОБОТУ ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ НА ПРАКТИЦІ

23 травня студенти Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ спеціальності «Соціальна робота» на чолі з викладачами фахових дисциплін Мариною СИВЕЦЬ та Оленою ЛОБУРЦОВОЮ відвідали Конотопський міськрайонний центр зайнятості. Візит до закладу органічно доповнив теорію по взаємодії з працюючим і безробітним населенням, що вивчається в рамках навчальних курсів «Теорія соціальної роботи», «Методика та технологія соціальної роботи», «Соціальна робота на виробництві» та «Соціальна робота з окремими категоріями клієнтів». Майбутні фахівці соціальної роботи, спілкуючись з психологом Центру зайнятості Аллою КУЛЬГОЮ, дізналися:
?про зміни, що відбулися в обслуговуванні Центром зайнятості населення у період воєнного стану;
? підтримки для шукаючих роботу віком 45+;
?про важливість емоційної складової у професіях типу «людина-людина», до якої належить і діяльність соціального працівника;
?про сучасні джерела пошуку вакансій та застереження у розгляді пропозицій з працевлаштування;
?про особливості поведінки та презентації себе під час співбесіди з потенційними роботодавцями;
?про лайфхаки та типові помилки при складанні власного резюме.
А також студенти мали змогу визначити свій власний рівень конкурентноспроможності на ринку праці та задати фахівцю Центру зайнятості питання, що їх цікавили.
Від імені викладачів та студентів щиро вдячні адміністрації ВСП «КІПФК СумДУ» та Конотопського центру зайнятості за організацію цієї зустрічі-екскурсії.