АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНИЙ ПРОСТІР в КІПТІ – ТУРБОТА ПРО НАСНАЖЕННЯ ФАХІВЦІВ, ЩО ПРАЦЮЮТЬ З ДІТЬМИ ТА МОЛОДДЮ м. КОНОТОП

4 травня в стінах Конотопського Індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ відбулося чергове засідання арт-терапевтичного простору «КРИЛА», що реалізується в рамках календарного плану міської програми «Молодь». На цьому тижні торкались вкрай важливої теми в умовах сьогодення – роботи з роздратуванням.
Учасники арт-терапевтичного простору, опрацьовуючи тему «Арт-терапія у роботі з роздратуванням», познайомилися з причинами виникнення роздратування та роллю гніву в житті людини, дізналися про техніки швидкого відреагування цієї емоції, скористалися засобами мистецтва (техніки ізо-терапії, музико-терапії та роботи з фольгою) для трансформації неприємних почуттів.
Сьогоднішня зустріч в межах арт-простору була завершальним етапом його активної фази. Тож, побажати успіхів у втіленні здобутих знань і навичок у життя та вручити сертифікати за участь в його заняттях, до КІПФК СумДУ завітала Любов ДУБОВИК, Керуюча справами виконавчого комітету Конотопської міської ради.
Під час підведення підсумків діяльності арт-терапевтичного простору, учасники проекту (практичні психологи, соціальні педагоги, соціальні працівники, медичні працівники) відзначали відновлення своїх емоційних ресурсів, підвищення стресостійкості, розширення своєї обізнаності щодо застосування засобів мистецтва задля відновлення емоційного стану.
Віримо, що ініціатива існування подібного простору в Конотопській громаді й надалі буде підтримуватися місцевою владою. Щиро дякуємо відділу Конотопської міської ради у справах молоді та спорту та особисто його начальниці Ользі КАЧУРІ за підтримку, допомогу, та організацію інформаційного й медійного супроводу діяльності арт-терапевтичного простору «КРИЛА».