МАЙСТЕР ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ – ОСОБЛИВА ПОСТАТЬ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕКТИВУ ПТНЗ

У рамках творчого звіту циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін в коледжі проведено засідання круглого столу за участі роботодавців:
«Моя майбутня професія, її престиж та імідж».
У заході взяли участь студенти спеціальності «Професійна освіта», викладачі коледжу Бадьор І.В., Казимірчук Р.І. та директори закладів професійної освіти, випускники коледжу Фатюшина Ганна Петрівна (Конотопське вище професійне училище), Водоп’янов Андрій Володимирович (Конотопський професійний аграрний ліцей).
Ганна Петрівна та Андрій Володимирович звернули особливу увагу на те, що майстер виробничого навчання - це особлива постать у педагогічному колективі професійного навчального закладу, на різноманітні і складні його завдання та службові обов'язки. Майстер виробничого навчання - це основний вчитель професії, організатор виховної роботи в групі учнів.
Найважливішим вимогою до майстра виробничого навчання як до вчителя професії є його професіоналізм. Реальні знання і вміння, виробничий і життєвий досвід може передати своїм вихованцям тільки той майстер, який сам досконало володіє професійною майстерністю. Вплив майстра тільки тоді буде ефективним, коли учні будуть відчувати, що їх вчить справжній професіонал своєї справи. Майстер для учнів – це, перш за все, представник обраної професії, зразок для наслідування. З його майстерністю вони завжди порівнюють свої успіхи, зусилля в освоєнні професії. І дуже важливо, щоб майстер був у цьому сенсі справжнім зразком.
Учасники круглого столу проявляли активність, емоційність, усвідомлюючи особливу потребу в кваліфікованих майстрах виробничого навчання під час післявоєнної відбудови України.
Уже крилатим висловом стали слова Леонардо да Вінчі про те, що хороший учень повинен перевершити свого вчителя. Якщо учні перевершують своїх учителів, це означає, що світ навколо нас розвивається, удосконалюється, що держава набуває нового поступу.
Дякуємо, шановні директори Водоп’янов А.В. і Фатюшина Г.П. за примноження кращих традицій рідного коледжу. Ви перевершили СВОГО ВЧИТЕЛЯ! Пишаємося Вами.