СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО – ШЛЯХ ДО ВИРІШЕННЯ ЗАВДАНЬ ЯКІСНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ

Співпраця Конотопського індустріально -- педагогічного фахового коледжу СумДУ з закладами системи професійно-технічної освіти – це перспективний шлях розв’язання багатьох проблем, що виникають в процесі підготовки молодших бакалаврів та подальшого їх працевлаштування.
Впровадження сучасних виробничих та педагогічних технологій в організацію підготовки майстрів виробничого навчання, дозволяє підвищити мотивацію до професійного навчання та будувати стабільні партнерські стосунки з замовниками педагогічних кадрів.
Циклова комісія психолого-педагогічних дисциплін розуміє, що має працювати на випередження та швидку адаптацію випускників у систему професійно-технічної підготовки. Саме співпраця з роботодавцями та соціальне партнерство сприяють позитивним зрушенням і дають можливість здійснювати підготовку конкурентноспроможних фахівців.
В рамках творчого звіту комісії психолого ---педагогічних дисциплін відбулася зустріч з представниками ради роботодавців спеціальності 015 «Професійна освіта» - директорами ДПТНЗ міста: «Конотопське ВПУ» ГАННОЮ ФАТЮШИНОЮ та «Конотопський ПАЛ» АНДРІЄМ ВОДОП’ЯНОВИМ.
Предметом обговорення та наукової дискусії було формування компетентностей та результатів навчання випускників спеціальності «Професійна освіта». В ході зустрічі були обговорені питання:
- аналіз програмних результатів навчання та професійних компетентностей здобувачів освіти відповідно до вимог роботодавців в системі ПТО;
- аналіз результатів педагогічних практик;
- організація профорієнтаційної роботи в умовах дистанційного навчання.
Стейкхолдери внесли свої пропозиції щодо розширення теоретичних і практичних умінь і навичок здобувачів освіти спеціальності 015 «Професійна освіта» відповідно до запитів, які вони дають у пошуках фахівців у своїй сфері діяльності та ознайомили з відгуками про результати проходження випускної педагогічної практики.
Зустріч була успішною, конструктивні пропозиції та рекомендації були зафіксовані у протоколі та внесені відповідні зміни до освітньо-професійних програм спеціальності «Професійна освіта». Спільна взаємодія адміністрації, викладачів комісії психолого-педагогічних дисциплін та здобувачів освіти закладу з роботодавцями сприяє популяризації педагогічної професії, дозволяє вчасно реагувати на пропозиції ринку праці щодо професійно-практичної підготовки майбутніх майстрів виробничого навчання.
Дякуємо за креативність, результативну співпрацю та взаєморозуміння.