ДО РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

В ці весняні квітневі дні пам’ять знову повертає нас до трагічної дати в історії України і людства – Чорнобильської катастрофи.
Чорнобиль… Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль − це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль.
У бібліотеці Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ відбулася зустріч з ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС Горенко Василем Володимировичем, який 10 років працював у Чорнобильській зоні електриком. Під час зустрічі присутні дізналися про руйнівні наслідки катастрофи і важливість почуття відповідальності кожного з нас. Молоді користувачі бібліотеки зацікавлено слухали, задавали питання та підтримували розмову. “Чорнобиль це – чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи," – зазначив ліквідатор Василь Володимирович.
По закінченню зустрічі присутні ознайомились з книжковою виставкою “37 років віч-на-віч з Чорнобилем”, на якій розміщено книги з спогадами очевидців цієї трагедії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, а також вирізки статей з періодичних видань.”