АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНИЙ ПРОСТІР ПРОДОВЖУЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

27 квітня у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ, в рамках міської програми «Молодь», продовжив свою діяльність арт-терапевтичний простір для спеціалістів допомагаючих професій «КРИЛА». Тема цього тижня - «Техніки роботи зі стресом».
На відкриття другого етапу діяльності арт-терапевтичного простору завітала Керуюча справами виконкому Конотопської міської ради Любов ДУБОВИК, яка подякувала активній молоді КІПТу за ініціативність та працю на благо і розвиток громади.
Робота з подолання наслідків стресу та емоційними станами, викликаними стресовими ситуаціями – актуальне питання воєнного часу. Психологи, соціальні педагоги, медичні та соціальні працівники стикаються з подібними викликами щодня, тому вкрай необхідно мати у своїй скарбничці професійних інструментів методики, вправи, практики, що допомагають швидко оцінити стан людини та свій власний, і надати можливість перейти від автоматичної стресової реакції до більш адаптивної. Саме заради цього учасники арт-терапевтичного простору «КРИЛА» сьогодні перевіряли дію запропонованих методів на собі.
Робота з музичними інструментами, фольгою, манкою, малювання та релаксаційні вправи допомогли досягти поставленої мети заходу, про що свідчив наданий учасниками арт-терапевтичного простору зворотній зв’язок: «з’явилося відчуття легкості», «зникло напруження, яке не давало спокою вже довгий час», «почала відчувати більше ресурсу», «проблема, яка раніше видавалася невирішуваною, вже не виглядає такою». Арт-простір все більше стає місцем, в якому затишно, в якому можна говорити про наболіле і отримати відповіді на питання, які непокоїли, а засоби мистецтва і робота з ними надихають, лікують, додають сил.
Безмежно вдячна відділу Конотопської міської ради у справах молоді та спорту, завдяки якому цей проект отримав підтримку на міському рівні, та колективу Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Сумського Державного Університету, який активно долучився і долучається до втілення соціально корисних задумів у Конотопській територіальній громаді у життя.