МИХАЙЛІВСЬКА ЦІЛИНА. МАНДРІВКА НЕЗАЙМАНИМ СТЕПОМ

Скільки років землі – і мільярд, і мільйон, а яка вона й досі ще гарна!
Ліна Костенко.
ЗАПОВІДНИК «МИХАЙЛІВСЬКА ЦІЛИНА» – ОДНЕ З УНІКАЛЬНИХ МІСЦЬ, ЩО ВХОДИТЬ ДО ЧИСЛА СЕМИ ПРИРОДНИХ ЧУДЕС СУМЩИНИ.
У цьому році «Михайлівській цілині» виповнюється 95 років.
Це єдиний заповідник в Україні, якого ніколи, протягом не лише століть, а й тисячоліть, не торкався плуг. Багато хто називає його «брендом» Сумської області. Заповідник вражає своїми безкраїми степами, величезною різноманітністю рослин та тварин, комах і птахів.
Знаходиться заповідна територія в межах Лебединського та Недригайлівського районів, у басейні річки Сула (біля с. Великі Луки Катеринівської сільради). «Михайлівська цілина» може похвалитися й комплексом автентичних українських садиб, що є своєрідною зменшеною копією українського села середини ХХ століття.
У рамках тижня циклової комісії Природничих дисциплін методистом Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ, викладачем Екології Наталією ВЛАДИМИРОВОЮ була проведена лекція-конференція в дистанційному форматі для здобувачів освіти спеціальностей 274 "Автомобільний транспорт" та 121 "Інженерія програмного забезпечення".
Викладач та студенти мали змогу обговорити актуальні питання існування природно-охоронної території природного заповідника «Михайлівська цілина».
Здобувачі освіти коледжу закликають УСІХ свідомо й дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь