П'ятниця, 14 квітня 2023 05:18

ТРИМАЄМО СТРІЙ: ВІДБУЛОСЯ ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ КОЛЕДЖУ

12 квітня 2023 року, відбулося планове засідання Педагогічної ради КОНОТОПСЬКОГО ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СУМДУ (КІПТу).
Під час засідання були розглянуті нагальні питання життєдіяльності коледжу.
Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного, з важливою інформацією до присутніх звернувся директор коледжу, Дмитро КОСЕНКО, який висловив подяку викладачам, за ведення навчального процесу у надзвичайно складних умовах воєнного стану та абсолютно усім членам згуртованого колективу за самовіддану працю кожного на своєму місці.
Далі перейшли до розгляду питань порядку денного.
Першим питанням була успішна акредитація ОПП "Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів". Як зазначив, директор у лютому 2023 року в коледжі вперше здійснювалася зовнішня експертиза освітньої діяльності за освітньо-професійними програмами підготовки фахового молодшого бакалавра.
Відповідно до наказу Державної служби якості освіти за №01-10/18 від 23.01.2023р. "Про проведення акредитаційної експертизи" у період з 06.02 по 08.02 в рамках здійснення акредитації ОПП "Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів'зі спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» в коледжі працювала експертна комісія.
7 березня 2023 року Акредитаційна комісія ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ розглянула матеріали акредитаційної експертизи і прийняла позитивне рішення про акредитацію освітньо-професійної програми «ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТ АВТОМОБІЛІВ І ДВИГУНІВ».
Водночас як зазначив Дмитро КОСЕНКО, розслаблятися зарано, адже попереду підготовка до акредитації ОПП "Професійна освіта. Комп'ютерні технології".
Наступним питанням порядку денного було питання роботи соціального педагога зі студентами "групи ризику".
Як зазначила соціальний педагог коледжу Олена ЛОБУРЦОВА для студентів «групи ризику» впродовж навчального року проводяться цикли тренінгових занять та бесід на теми: «Особисті документи, як з ними поводитись», «Знання законів нас захищає», «Емоційна саморегуляція», «Планування сім’ї», «Позитивне мислення», «Конфлікт. Шляхи виходу з конфлікту» та інше. Також невід’ємною частиною роботи з дітьми категорії «групи ризику» є залучення їх до волонтерської діяльності, що дозволяє налагодити контакт з соціумом, зміни бачення на ситуацію та знайти підтримку та однодумців.
Про практичну підготовку в коледжі доповів керівник навчального виробничою практикою Сергій ОЛІЙНИК, який зазначив що практична підготовка – обов'язковий компонент освітньо-професійної підготовки, що має на меті інтегрування теоретичних знань і практичних умінь і навичок студентів в єдиному процесі. Види практики з кожної спеціальності, її тривалість і терміни визначаються навчальними планами. Коледж крокує в ногу з часом, а тому велика увага приділяється оновленню матеріально-технічної бази, в тому числі майстерень та лабораторій.
Особливістю і перевагою коледжу є можливість проходження практики за кордоном, адже навчальний заклад долучився до Міжнародного освітнього проєкту ”Професійне навчання та стажування без кордонів”.
З доповіддю про участь студентського самоврядування в освітньому процесі виступила голова студентського парламенту коледжу Єлизавета ЯЦУН, яка зазначила, що діяльність органів студентського самоврядування направлена на вдосконалення освітнього процесу, підвищення його якості, шляхом участі в обговоренні ОПП, вибору вибіркових дисциплін, які формують індивідуальну освітню траєкторію, участі в опитуваннях, щодо якості освітнього процесу.
Одним з основних питань порядку денного було розгляд та схвалення "Правил прийому до ВСП "КОНОТОПСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ" на 2023 р."
Відповідальний секретар Приймальної комісії, методист коледжу Наталія ВЛАДИМИРОВА детально розповіла про правила прийому у 2023 році. Зокрема, ознайомила із строками вступу до коледжу, особливостями вступної кампанії в умовах воєнного стану.
Як зазначила Наталія ВЛАДИМИРОВА, вступна кампанія, зважаючи на обставини, в цьому році буде, як ніколи складною, але водночас висловила впевненість, що нам вдасться поповнити контингент наших здобувачів освіти обдарованою, творчою, патріотичною молоддю.
Іще одне питання порядку денного педагогічної ради - забезпечення контролю якості освітнього процесу в умовах воєнного стану.
У своїх виступах завідувачі відділень Тетяна ВАСИЛЕЦЬ та Людмила СОВГИР зупинилися на основних аспектах: - як зберегти якість освіти під час дистанційного навчання;
- як діагностувати можливі втрати в якості освітнього процесу під час дистанційного навчання та запобігти їх виникненню у майбутньому.
На засіданні педагогічної ради відповідно до питань порядку денного було прийняті рішення, одноголосно схвалені членами педагогічної ради.
У завершальному слові директор коледжу зазначив, що головним завданням педагогічного колективу є всебічна підтримка студентів, адже зараз важливо втримати студентську молодь в Україні. Насамкінець побажав колективу здоров’я, мирного неба і закликав до плідної співпраці