ПОКАЗОВЕ ЗАНЯТТЯ З РЕГІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ

У рамках тижня циклової комісії фінансово-економічних дисциплін у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ старшим викладачем вищої категорії Лілією БАЩУК для здобувачів освіти спеціальностей «Підприємництво,торгівля та біржова діяльність» та «Фінанси, банківська справа та страхування» було проведено відкрите онлайн-заняття з дисципліни «Регіональна економіка» за темою «Трудоресурсний потенціал».
У межах тематики відкритої лекції педагогом було розкрито основні поняття та характеристики демографічного потенціалу, трудовий потенціал, окреслено міграційні процеси та проаналізовано на підставі даних Національного агентства кваліфікацій та Державної служби зайнятості ринок праці в Україні та Сумській області.
Викладачем було підібрано цікавий науковий матеріал, що дозволив використати метод створення ситуацій пізнавальної новизни й цим зацікавити здобувачів протягом заняття. На занятті здобувачі освіти виступали активними спостерігачами, комунікували, спільно з викладачем робили аналіз та підводили підсумок.