МАЙБУТНІ ФАХІВЦІ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ У КОНКУРСІ ВІД МІНІСТЕРСТВА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Студентка Конотопського індустріально -педагогічного фахового коледжу СумДУ 831 групи, СОФІЯ СІНГУР приймає участь у конкурсі есе від Міністерства соціальної політики України. "#ЯкСоцРоботаЗмінюєСвіт "

Пишаємося найкращими серед кращих.
 
Як соціальна робота змінює світ?
Наукові джерала говорять, що СОЦІАЛЬНА РОБОТА - це вид професійної діяльності з надання допомоги індивідам чи групам людей з метою забезпечення їх соціального функціонування, але особисто для мене СОЦІАЛЬНА РОБОТА - це поклик душі змінити світ на краще, допомогти, підтримати, ініціювати та створити комфортні умови для нормального функціонування вразливих верст населення.
Я, Софія СІНГУР, будучи студенткою Конотопського індустріально- педагогічного фахового коледжу СумДУ, спеціальності "СОЦІАЛЬНА РОБОТА" активно взаємодію з дітками, що мають інвалідність та перебувають в інтернатних закладах, реабілітаційних центрах та благодійних фондах міста, адже саме комунікація з іншими членами суспільства, однолітками та молодими фахівцями стимулює їхній розвиток, що в подальшому позитивно впливає на загальний стан та процес відновлення і одужання дитини. Хочеться, щоб кожен свідомий громадянин міг подарувати частинку тепла та любові малечі, що позитивно вплине на їхнє функціонування.
Працюючи з дітками, я зрозуміла, що особливої уваги з боку фахівців соціальної сфери потребують їхні батьки, родичі та сім’я, адже саме вона є основним фундаментом суспільства. На мою думку, СОЦІАЛЬНУ РОБОТУ та роботу соціальних працівників потрібно спрямувати на емоційне відновлення кожного члена сім’ї, що виховує дитину з інвалідністю, навчити правильно застосовувати свої виховні функції та підтримати економічну складову даної категорії осіб. Також особливого значення набуває створення відповідних соціальних установ та центрів взаємодопомоги, підтримки та відновлення, де кожна мама чи тато може перейняти певний досвід, відновитися та просто побути з собою «сам на сам», що в подальшому сприятиме позитивному формуванню внутрісімейного клімату.
Я з гордістю можу сказати, що обрала професію своєї мрії, адже в період навчання я в цьому впевнилася, отримавши певний теоретичний та практичний багаж знань, спілкуючись із певним колом однодумців.
На сьогоднішній день, враховуючи сучасні реалії, СОЦІАЛЬНА РОБОТА є невід’ємною складовою розвитку України, суспільства, сім’ї та індивіда, що потребує особливої підтримки з боку держави та усвідомлення кожного члена суспільства важливості питань, що стають на шляху її розвитку та функціонування.