УЧАСТЬ У ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ

14 березня 2023 року викладачі фахових дисциплін спеціальності «Соціальна робота» Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ, Марина СИВЕЦЬ та Ольга ВЄТРОВА взяли участь у Практичному семінарі «Сучасна соціальна робота: взаємозв’язок теорії і практики». Захід було організовано Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти та відбувався за участі педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти, які готують фахівців соціальної роботи. В Україні на сьогодні нараховується 44 таких заклади.
У програмі семінару розглядалися питання, що стосуються як освітньої підготовки, так і практичної діяльності соціальних працівників в реаліях сьогодення. Зокрема були висвітлені: особливості навчального та індивідуального навчального планів підготовки здобувачів фахової передвищої освіти; забезпечення дотримання державних соціальних стандартів і нормативів та впровадження нових форм і методів соціальної роботи із сім’ями, дітьми і молоддю; питання психосоціальної підтримки соціальних працівників; запровадження дуальної освіти у соціальній роботі (поєднання теоретичної підготовки та навчання безпосередньо на робочому місці); компетентнісний підхід у підготовці майбутніх фахівців та його реалізація в конкретному навчальному закладі.
Участь у семінарі стала приводом для налагодження партнерських зв’язків з колегами з інших освітніх установ і закладів, які надають соціальні послуги, та джерелом ідей для вдосконалення підготовки майбутніх фахівців соціальної роботи у Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ.
Щиро дякуємо організаторам заходу за ініціативу у формуванні науково-професійної спільноти у галузі соціальної роботи. Пишаємось тим, що є причетними до неї.