"УКРАЇНО, УКРАЇНО! СЕРЦЕ МОЄ, НЕНЬКО! ЯК ЗГАДАЮ ТВОЮ ДОЛЮ, ЗАПЛАЧЕ СЕРДЕНЬКО!"

Геній планетарного масштабу - саме таким бачать українці видатного поета, нашого співвітчизника Тараса Григоровича Шевченка. І не дарма. Його твори заставляють задуматись, надихають на звершення. Він був простою людиною, та його поезія збирала цілі армії та згуртовувала народи у визвольній боротьбі. 
Сьогодні, 9 березня український народ святкує день народження Тараса Шевченка.
Його проникливі вірші можуть достукатися до серця кожної людини, яка взяла в руки "Кобзаря" і перекладені на багато мов світу. Пам'ять про нього вшановують багато країн світу, встановлюючи пам'ятники українському поету, називаючи його ім'ям вулиці, парки, театри, вищі навчальні заклади.
Глибокодумна поезія Шевченка досі має один з найбільших впливів на сформування та становлення особистості кожного українця, адже кожне його слово сповнене неабияким болем та стражданням за нашу рідну неньку Україну. Мудрість Кобзаря, одвічне прагнення волі та самостійності – скарби, залишені нам, які і сьогодні повинні служити дороговказом у майбутнє.
Творчість Тараса Шевченка – геніальна для всього світу, а його постать є сучасною й актуальною. Пам’ятаючи, шануючи і вивчаючи Шевченка, ми відроджуємо наше коріння і будуємо своє майбутнє.

Медіа