ЗВАРЮВАЛЬНИК – ПРОФЕСІЯ ЖИТТЯ!

Зварювання є одним із основних технологічних процесів виготовлення та ремонту виробів у різних галузях промисловості, будівництва, транспорту. Зварювання дозволило створити принципово нові конструкції машин, внести корінні зміни в конструкцію й технологію виробництва.
Розвиток зварювального виробництва, впровадження прогресивних способів зварювання підвищують вимоги щодо рівня підготовки майстрів виробничого навчання, майстрів ремонтних та зварювальних дільниць, техніків-технологів зі зварювання.
Для підвищення компетенцій, практичних навичок при вивченні предметів «Обладнання електричного зварювання плавленням» та «Газополум’яна обробка металів» в рамках тижня циклової комісії будівельних електротехнічних та зварювальних дисциплін студенти «Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу СумДУ» спеціальність «015 Професійна освіта Зварювання» другого та третього курсу з викладачем Романенко Людмилою Василівною відвідали комунальне підприємство «Конотопське транспортне управління».
На підприємстві здобувачів освіти привітала в.о. директора КТУ Наталія Андріївна Яблонська. Студентам був проведений вступний інструктаж під час проведення екскурсії інженером з охорони праці Антоненко Володимиром Григоровичем. Була проведена виробнича екскурсія головою профспілки Кузько Наталією Петрівною та фахівцем електрогазозварювальником 6-го розряду Романенком Ігорем. Представник підприємства ознайомив здобувачів освіти з установкою для наплавлення в захисних газах для ремонту коліс трамваїв, з постом газового зварювання та різання. Також ознайомив з механічною дільницею, в якій проходить обробка коліс після наплавлення.
Ця інформація знадобиться в підготовці до заліків з предметів «Обладнання електричного зварювання плавленням», «Газополум’яна обробка металів»