«ТВОРЧОМУ ПРОСТОРУ 2 РОКИ!»

2 роки…Це багато чи мало? Особисто для мене, як для творчої людини, - це дуже багато, бо намагаюсь кожен день наповнити корисним та прожити цікаво.
2 березня 2021 року у ВСП «Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДУ» був заснований гурток «Творчий простір». Від початку і дотепер у креативному осередку збирається молодь, яка знаходить натхнення у всьому. І хоча всі вони різняться характером та баченням прекрасного, іноді здається, що меж їх фантазії не існує.
За два роки ми створили та продовжуємо створювати багато прекрасного та корисного як для суспільства, так і для творчого росту індивідуальної складової учасників. Разом ми:
- святкуємо День ґудзика та День скотча;
- малюємо літери з власним баченням;
- плетемо гігантських розмірів сітку, аналогу якій ми ще не зустрічали, і вишиваємо на ній ім’я навчального закладу;
- робимо власноруч елементи декору для святкових костюмів та зізнаємось у коханні коледжу;
- перевтілюємось у миловарів та створюємо писанки;
- насолоджуємось смачними млинцями, відтворюючи українські традиції і звичаї;
- перероблюємо сміття на цікавинки, з усмішкою розглядаючи захисні маски;
- даруємо дітям радість та тепло військовослужбовцям і захисницям нашої країни;
- волонтерили, здобуваючи перемоги у проектах.
Високий рівень виконавської майстерності талановитих студентів був продемонстрований у багатьох конкурсах, зокрема, благодійних, спрямованих на підтримки Збройних Сил України.
Протягом невеликого терміну існування гуртка наші майстрині постійно влаштовують виставкові експозиції, святкові фотозони як у навчальному закладі, так і в місті, організовують майстер-класи та переймають досвід у досвідчених майстринь.
Ми пишаємося, що ручна робота Кіптівської талановитої молоді завжди приваблює відвідувачів витонченістю, різноманітністю та креативом у підході до реалізації ідей. Але безумовно гордістю для мене, як для керівника гуртка, є те, що роботи наших студентів подорожують світом та мають за честь експонуватися у стінах Національного музею українського народного декоративного мистецтва поруч з роботами знаменитих художників та майстрів. Насамперед я щаслива від того, що творчі роботи дітей оцінили почесні діячі культури і мистецтв, народні та заслужені артисти, мистецтвознавці та провідні педагоги профільних ВНЗ.
Ми радіємо, що в нашому колі друзів є колеги, які запрошують нас на гостини, вдячні міським майстриням, які завжди з радістю відгукуються та діляться своїм досвідом, а, надто, креативним баченням з молоддю. Я вдячна безмежно кожному члену гуртка за внутрішнє багатство та відсутність уніфікованих суджень і змогу спілкуватися на рівних, йти у ногу з часом та бачити світ під іншим кутом.
Окрема повага від мене як керівника гуртка вам, мої талановиті красуні. У тривожний воєнний час моя щира вдячність:
- студентці 711 групи, Пашковій Карині, яка попри складнощі та відстань завжди на творчому зв’язку та підтримує креативний міст між двома країнами;
- за добросердечність та чуйність, створення сувенірної продукції якій не має рівних, популяризацію забутих видів мистецтв студентці 831 групи, Аліні Коновал;
- студенткам 731 групи, Понирко Богдані та Подолянко Юлії, за всебічну допомогу та креативний підхід при оформленні святкових фотозон та створенні радісної атмосфери у навчальному закладі;
- Марії Артемчук, студентці 711 групи, за активність, прагнення вдосконалюватись та представлення навчального закладу на конкурсах та проєктах різного рівня;
- студентці 711 групи, Валерії Малиновській, та студентці 811 групи, Заярній Валерії, двом подружкам, які нерозлучні та об’єднані спільними творчими задумами!
Особливу вдячність вся команда «Творчого простору» висловлює директору Дмитру Косенку та адміністрації нашого навчального закладу, класним керівникам та батькам, членам КІПТівського колективу та всім нашим друзям за всебічну підтримку та допомогу у втіленні креативних ідей, за прекрасне виховання та розвиток творчих та талановитих рис наших студентів; організаторам цікавих конкурсів та проєктів за щирість та добре серце.
Вітаю талановиту молодь «Творчого простору» з днем народження, бажаю нескінченого потоку енергії, нових барвистих фарб у житті, подальших успіхів і злетів, незабутніх вражень та наснаги у досягненні творчих вершин!
Пишаюся кожним членом гуртка за вашу силу та підтримку, за позитивні емоції та щире спілкування, за мрійливість та витримку у найважчі для нас часи та творчу самореалізацію попри складнощі та тривоги.